Зимата и акните

Помислата за зимата со снежната белина ❄️ ❄️❄️, празничните декорации,🎄🎄🎄 топлото какао и книгата која не пренесува во други времиња и простори, ни предизвикуваат чувство на радост 😀😀😀

Магијата на зимата и чувството на радост, можат да ни исчезнат со погледот во огледалото кога на лицето си откриваме сува, црвена кожа која се лупи и акните кои се повеќе од било кога. 😞

Continue reading Зимата и акните

Масна и сензитивна кожа на лицето?

Масната кожа е склона на појава на акни. Кога масната кожа е и сензитивна, склона е и на појава на црвенило, сувост и лупење како резултат на делувањето на различни фактори од околината. Тие се топлото и ладно време, ветарот, дождот, аерозагадувањето и слично.

Continue reading Масна и сензитивна кожа на лицето?

Имате сензитивна кожа?

Кожата е сензитивна кога е реактивна на препаратите за одржување хигиена и нега, на различни хемикалии, агенси од околината која не опкружува како што се загадувачите на воздухот, при топлото или ладното време, на ветрот, дождот и сл.  

Continue reading Имате сензитивна кожа?

Кремите како ризик фактор за појава на акни

Дали акните се јавуваат поради употреба на несоодветни креми?

Појавата на акните е поврзана со одредена генетика, хормонски дисбаланс, присуство на некои бактерии, грешки во исхраната, премногу стрес и недоволно одмор. Кремите ретко самите по себе предизвикуваат акни, но кога се несоодветни, често можат да ги влошат веќе постоечките.

Continue reading Кремите како ризик фактор за појава на акни

Како да се справите со акните за време на празниците

Започнете ја годината со совршена кожа

Новогодишните празници не очекуваат. Многу убави доживувања но и причини да се влошат акните. Потребно е труд, многу труд да се вложи за да не попуштиме пред демоните од новогодишната ноќ и така да ја спречиме појавата на акни.

Continue reading Како да се справите со акните за време на празниците

PRP + Хијалурон

Дали има нешто што е подобро од хијалуронските филери за брзо измазнување на брчките и лузните од акни? Или, нешто што е подобро од ПРП / плазмата богата со тромбоцити за подмладување не само на кожата, туку и структурите под кожата како мускулатурата и коскеното ткиво? Да, има…

Continue reading PRP + Хијалурон

Невидлив третман со видливи резултати

Промотивно 51% попуст до 3 Септември!
Редовната цена на третманот е 1000ден.
Преку користење на Grouper купони, цената е 490 ден.

Oxygen get peel е револуционерна технологија на истовремено чистење, хидратација и оксигенација на кожата. Млаз од микрокапки физиолошки раствор збогатени со кислородни молекули, со суперсонична брзина и под голем притисок, навлегуваат во порите на кожата. Порите се чистат што спречува појава на акни. Се подобрува микроциркулацијата, забрзува метаболизамот и детоксикацијата, стимулира синтезата на хијалурон и колаген во кожата.
После третманот, кожата е разубавена и подмладена. Нема игли, нема допир на третирачката глава со кожата и нема знаци на агресија! Можете да продолжите со дневните обврски! Го препорачуваме како пилинг на сензитивна кожа како и за сите видови кожа после летниот одмор!

Лузни од акни?

Заменете ги дермаролерот и дермапенот
со Radiofrequency (RF) microneedling третманот.

При третманот со дермапен и дермаролер, ефектот се постигнува со боцкањето на лузните. При RF microneedling третманот, ефектот се постигнува со боцкањето на лузните и со радиобрановите кои навлегуваат во лузните при боцкањето.

Continue reading Лузни од акни?

Третман со сопствена крв

ПЛАЗМОЛИФТИНГ / PRP / PLATELETS RICH PLASMA
Плазма богата со тромбоцити
Промотивна цена за август: 3000

Искористете ја сопствената исцелувачка моќ…
Исцелувачката моќ на вашата крв…
Исцелувачката моќ на вашите крвни плочки
кои ослободуваат фактори на раст на ткиво
и на создавање функционални крвни садови.
Исцелувачката моќ на вашата плазма
со тромбоцитите, хормоните и витамините
за вашата кожа.